Speciale spreekuren

Bel onze praktijk om een afspraak te maken

Assistenten spreekuur
Het meten van de bloeddruk, aanstippen van wratten, verbinden van wonden, oren uitspuiten, hechtingen verwijderen, urine onderzoek

Diabetes spreekuur
Het diabetes spreekuur is een spreekuur voor mensen met diabetes, ook wel suikerziekte genoemd. Iedere patiënt wordt in ieder geval 4 keer per jaar gezien door de diabetesverpleegkundige. Zij is hier speciaal voor opgeleid en overlegt zo nodig met de huisarts.
Het spreekuur bestaat uit 3-maandelijkse controles en een jaarlijkse controle. Een maal per jaar wordt er uitgebreid laboratorium onderzoek gedaan.

COPD spreekuur
COPD is een longaandoening waarbij sprake is van een chronische ontsteking van de luchtwegen. De chronische onsteking leidt tot vernauwing van de luchtwegen en daardoor ontstaan klachten zoals hoesten en kortademigheid.
Genezen van COPD is helaas niet mogelijk. Met de juiste behandeling en levensstijlaanpassing is het verloop van de ziekte wel te hanteren.
Een keer per jaar wordt u voor controle uitgenodigd op het COPD spreekuur.

GGZ spreekuur
GGZ staat voor geestelijke gezondheidszorg. Onze praktijkondersteuner GGZ is speciaal opgeleid voor het begeleiden van mensen met psychische klachten zoals depressie, burn-out en angstklachten. Zij heeft de kennis en tijd om uw problemen te verhelderen en u op de goede weg te helpen.

Soms is een aantal gesprekken (max. 5) met de praktijkondersteuner GGZ al voldoende om de draad weer op te pakken. Wanneer blijkt dat u langdurige en gespecialiseerde hulp nodig heeft, kan het gebeuren dat de praktijkondersteuner, in overleg met u, besluit om u gericht verder te verwijzen. De gesprekken bij de praktijkondersteuner GGZ worden vergoed door de zorgverzekering.

Ouderenzorg
In onze praktijk is speciale aandacht voor kwetsbare ouderen.

Leefstijl / Stoppen met roken spreekuur
Wij begeleiden patienten voor leefstijladviezen. Dit kan betrekking hebben op stoppen met roken, afvallen, voedingsadviezen etc.

Cardiovasculair risicomanagement spreekuur
Indien u bekend bent met hart- vaataandoeningen in het verleden of u loopt een risico op het ontwikkelen van hart- en vaataandoeningen wordt u uitgenodigd om op het spreekuur te komen voor controle. Afhankelijk van het risico welke u loopt, komt u regelmatig retour voor controle van bijvoorbeeld uw bloeddruk of volgt er een afspraak bij de huisarts.

Contact

Huisartsenpraktijk Boermans
Lutterstraat 2A
7581 BV Losser
Telefoon (053) 538 15 03
info@praktijkboermans.nl

Alarmnummer praktijk
(053) 538 15 03 > kies 3

Nieuwsmail

Vul uw naam en e-mailadres in, om onze nieuwsmail te ontvangen.

Openingstijden

maandag
08.00-17.00 uur
dinsdag
08.00-17.00 uur
woensdag
08.00-17.00 uur
donderdag
08.00-17.00 uur
vrijdag
08.00-17.00 uur