Patiëntenstop

11 mei 2022

Wij zijn helaas gesloten voor nieuwe inschrijvingen. Wij hebben een aanmeldstop voor nieuwe patiënten en/of overschrijvingen van patiënten die al ingeschreven staan bij een huisarts in Losser of Overdinkel. 

Nieuw in onze praktijk!

18 januari 2022

Mijn naam is Jorike Lummen en ik zal per 18 januari op de dinsdagen werkzaam zijn als waarnemend huisarts in huisartsenpraktijk Boermans. Ik ben sinds 2012 huisarts, waarbij ik eerst in de regio Nijmegen heb gewerkt en sinds 2017 met mijn gezin (man en 2 zoontjes van 6 en 7 jaar) naar Oldenzaal ben verhuisd. Naast het werk als huisarts ben ik werkzaam als docent aan de opleiding voor verpleegkundig specialisten van het Saxion in Enschede. 

Nieuw in onze praktijk!

1 januari 2022

Isabel Kielstra [doktersassistente]
Mijn naam is Isabel Kielstra, ik ben 25 jaar oud en ik ben geboren en getogen in Oldenzaal.

Vanaf 1 januari ga ik als doktersassistente aan de slag bij praktijk Boermans!

De afgelopen 1.5 jaar heb ik gewerkt als doktersassistente op de Spoedeisende Hulp in het zgt Almelo. Hier heb ik super veel gezien en geleerd.

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden met mijn familie, vrienden en tennis ik in de zomer.

Ik hou ervan om telefonische hulpvragen beantwoorden en mensen gerust te kunnen stellen.

Jullie zullen mij vast nog wel horen en zien in de praktijk!

Mondkapje verplicht

8 november 2021

Per maandag 8 november voeren we weer de mondkapjesplicht in, en de 1.5 meter afstand regel.Patienten worden verzocht zelf een mondkapje mee te nemen.

Jaarlijkse griepvaccinatie dinsdag 9 november 2021

12 oktober 2021

De jaarlijkse griepvaccinatie zal plaatsvinden op dinsdagavond 9 november 2021 tussen 17.30 – 20.30 op Lutterstraat 2a • Losser (let op: niet in Overdinkel!)
U ontvangt ongeveer 1 week voorafgaand aan de griepavond de uitnodiging.
Het is niet zinvol de praktijk te bellen om eerder een afspraak in te plannen' omdat de vaccinaties kort voor de geplande datum geleverd worden.
Als u een uitnodiging ontvangen heeft, maar niet kunt komen, of u wilt graag een visite thuis aanvragen, neem dan contact met onze assistentes op.

Nieuw in onze praktijk!

18 oktober 2021

Rosa Kwekkeboom [doktersassistente i.o.]
Mijn naam is Rosa Kwekkeboom, ik ben 23 jaar oud en ik kom uit Enschede.

Na als verpleegkundige gewerkt te hebben in twee ziekenhuizen en als officemanger werkzaam te zijn geweest, kwam ik erachter dat ik de combinatie van beide beroepen het leukst vind: doktersassistente!

Nadat ik mijn stage bij huisartspraktijk Boermans eind november heb afgerond mag ik officieel als doktersassistente in de praktijk aan de slag.

Ik voel me erg welkom en geaccepteerd in het warme team van de praktijk, ik hoop dan ook een warme en vertrouwelijke band met de patiënten en collega’s op te bouwen.

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden bij mijn familie en vrienden, ook hou ik ervan om er op uit te gaan. Daarnaast vind ik het leuk om te koken, hierin kan ik niet alleen mijn creativiteit maar ook mijn organisatietalent kwijt.

Nieuw in onze praktijk!

1 oktober 2021

Mariska Zuur [Praktijkondersteuner Somatiek]

Mijn naam is Mariska Zuur en ik woon samen met mijn man en twee dochters van 10 en 7 jaar in Borne. Na 19 jaar gewerkt te hebben als doktersassistente/praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk in Oldenzaal, mag ik per 1 oktober aan de slag in de praktijk van Dr. Boermans.
In de vorige praktijk werkte ik vooral met patiënten die bekend waren met Diabetes Mellitus en Osteoporose, en deze groep ga ik hier ook zien op het spreekuur.
Ik hoop in deze fijne praktijk een mooie bijdrage te kunnen leveren en heb veel zin om hiermee aan de slag te gaan. In mijn vrije tijd ga ik graag op stap met het gezin naar dierentuinen, pretparken en musea en we vinden het erg leuk om nieuwe steden in Nederland te ontdekken.

Nieuw in onze praktijk!

14 april 2021

Silvia Westenbroek [Praktijkondersteuner ASTMA / COPD]
 
Mijn naam is Silvia Westenbroek, ik woon sinds 4 jaar weer in Losser, het dorp waar ik geboren ben.
Ik heb 34 jaar als longfunctieanalist in het MST gewerkt en ben sinds 1,5 jaar werkzaam als Stoppen met Roken coach voor Medipro BV.
Deze kennis en ervaring ga ik vanaf 12 april inzetten om als praktijkondersteuner COPD en astma het team van dr. Boermans te ondersteunen.
In mijn vrije tijd wandel ik veel met onze Airdale terrier en zodra reizen weer mogelijk is ga ik mijn vrienden in het mooie en gastvrije Oeganda weer bezoeken.
Werken als zelfstandige geeft veel vrijheid maar ik mis het werken in een team.
Mijn introductie in de praktijk van dr. Boermans voelde als een warm bad. Ik heb er ontzettend veel zin in.
 
Op maandagochtend ben ik in de praktijk te vinden
Wie weet tot binnenkort.
 
Met vriendelijke groeten,
Silvia Westenbroek

Nieuw in onze praktijk!

14 april 2021

Siegrid Droste [Praktijkondersteuner / praktijkverpleegkundige Ouderenzorg]
Mijn naam is Siegrid Droste, al jaren werkzaam binnen de ouderenzorg in verschillende functies.
Velen van u zullen mij wel kennen maar niet als medewerker vanuit de praktijk van dr. boermans, maar vanuit mijn werk als casemanager
Ik ga per 1 mei starten voor 1 dag per week [aanwezig op donderdag] en heb er  veel zin in.
Mijn kennis en ervaring met name in de ouderenzorg hoop ik binnen deze praktijk te kunnen  inzetten  en  samen met het team  veel voor u te kunnen betekenen in losser en overdinkel.
Met name de korte lijnen, de gemoedelijkheid en de fijne sfeer spreken mij enorm aan en wil hier graag mijn bijdrage aan leveren.

Vaccinatie AstraZeneca vaccin van start!

12 april 2021

Deze week (dinsdag of woensdag) ontvangen de patiënten de uitnodiging voor de eerste vaccinatie van het AstraZeneca vaccin. Deze patiënten worden a.s. weekend 17 en 18 april gevaccineerd bij huisartsenpraktijk Boermans in Losser. In deze brief staat tevens een vervolgafspraak voor de 2e vaccinatie.

De groep patiënten die door ons uitgenodigd wordt:

  • Patiënten geboren in 1956 t/m 1960.
  • Patiënten met morbide obesitas (BMI >40) geboren 1961 en later.
  • Patiënten van 66 en 67 jaar oud worden ook gevaccineerd nu bekend is geworden dat alleen de 60+ patiënten gevaccineerd mogen worden met het AstraZeneca vaccin.

Er is maar 1 vaccinatie noodzakelijk na bewezen doorgemaakte COVID infectie.

Wij vragen thuiswonende niet mobiele patiënten van 60 jaar en ouder die nog geen vaccinatie via de GGD hebben gehad, zich te melden bij onze assistente.

Nieuw in onze praktijk!

1 maart 2021

David Bal [waarnemend huisarts]
Mijn naam is David Bal. Sinds augustus 2020 ben ik werkzaam als waarnemend huisarts. Samen met mijn vrouw Hilde woon ik in Enschede. In de zomer van 2021 verwachten wij ons eerste kindje. Oorspronkelijk kom ik uit Zoetermeer, maar inmiddels ben ik helemaal weg van Twente. Een grote hobby van mij is wielrennen. Dit doe ik regelmatig en geniet dan van de prachtige Twentse natuur.
Vanaf 16 maart zal ik iedere dinsdag en donderdag werkzaam zijn in de praktijk van Boermans. De warme sfeer, fijne collega’s en het dorpse karakter van de praktijk spreken mij erg aan. Ik kijk hier ontzettend naar uit!
 
Hartelijke groet,
David Bal

Nieuw in onze praktijk!

1 maart 2021

Hester Banierink [basisarts]
Mijn naam is Hester Banierink, 32 jaar oud en een geboren Twentenaar. Na mijn studie verpleegkunde in Enschede heb ik enkele jaren als wijkverpleegkundige gewerkt in Oldenzaal. Uiteindelijk ben ik alsnog mijn droom achterna gegaan en heb ik de verkorte opleiding geneeskunde in Groningen gevolgd. In november ben ik afgestudeerd en dit jaar werk ik aan het afronden van mijn promotieonderzoek bij de traumachirurgie. Hierbij onderzoek ik wat de effecten zijn van bekkenfracturen op het fysieke herstel en de kwaliteit van leven. Omdat ik veel zin heb om als dokter aan de slag te gaan zal ik vanaf maart mijn onderzoek combineren met het werken bij huisartsenpraktijk Boermans. Ik hoop hier veel kennis en ervaring op te kunnen doen en kijk ernaar uit om het huisartsenvak beter te leren kennen. In mijn vrije tijd ben ik veelal te paard te vinden en geniet ik van buiten zijn en het maken van mooie reizen. 
Wie weet tot binnenkort!

Vriendelijke groeten, Hester Banierink

Nieuw in onze praktijk!

1 maart 2021

Joyce Weersink [basisarts]
Mijn naam is Joyce Weersink, 27 jaar oud en geboren en getogen in Vasse. Op mijn 18e ben ik naar Groningen verhuisd om daar neurowetenschappen en vervolgens geneeskunde te studeren. Tijdens de stages werd mij al snel duidelijk dat ik huisarts wil worden. De veelzijdigheid van dit vak en het langdurige intensieve contact met patiënten speekt mij erg aan. Na het succesvol afronden van mijn afstudeerstage op de spoedeisende hulp ben ik afgelopen december afgestudeerd als basisarts.

Naast mijn studie heb ik de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de ziekte van Parkinson bij de afdeling Neurologie in het UMCG (Groningen). Vanaf maart zal ik mijn werk als onderzoeker combineren met het werken als basisarts in huisartspraktijk Boermans. Hier hoop ik mij als jonge dokter verder te kunnen ontwikkelen ter voorbereiding op uiteindelijk de huisartsopleiding. Ik kijk ernaar uit om weer in Twente te wonen en om deel uit te maken van het warme team van Huisartsenpraktijk Boermans.

Met vriendelijke groeten, Joyce Weersink

Laatste werkdag

12 februari 2021

Rebecca Hintzbergen
Beste patiënten,
Sommigen van jullie zijn wellicht al op de hoogte, anderen misschien nog niet. Vrijdag 12 februari a.s. is mijn laatste werkdag bij huisartsenpraktijk Boermans. Bijna een jaar heb ik hier gewerkt als arts, en vanaf 1 maart ga ik in Vriezenveen beginnen aan de opleiding tot huisarts. Een spannende, maar vooral leuke volgende stap! 
Met een dubbel gevoel neem ik dan ook afscheid van de praktijk en patiënten in Losser en omgeving. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en ontzettend veel geleerd. Het was in vele opzichten een bewogen en bijzonder jaar.. Ik voelde me thuis in de praktijk en in Losser, en ik ben dan ook dankbaar dat ik de afgelopen tijd deel uit mocht maken van team Boermans en jullie dokter mocht zijn.

Lieve groet, Rebecca Hintzbergen

Nieuw in onze praktijk!

16 november 2020

Anne Exterkate [waarnemend huisarts]
Ik ben Anne Exterkate, kom uit Haaksbergen en ben in april met mijn vriend en zoontje van Nijmegen naar Twente verhuisd. Vanaf eind november mag ik als waarnemend huisarts in Praktijk Boermans komen werken. Hiervoor was ik werkzaam als huisarts in opleiding in Loenen, Nijmegen en Malden. Ook heb ik een aantal jaren in het ziekenhuis gewerkt.

Ik zie er naar uit om in Losser en Overdinkel te komen werken. De korte lijnen en de warme sfeer in de praktijk spreken me erg aan en ik hoop hier een bijdrage in te kunnen leveren!

Met vriendelijke groet, Anne Exterkate

Nieuw in onze praktijk!

1 november 2020

Jorieke Olde Hendrikman [doktersassistente]
Mijn naam is Jorieke Olde Hendrikman, ik ben 25 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Oldenzaal.
In mijn vrije tijd speel ik volleybal, ga ik naar de sportschool en kook ik graag. 
Vorig jaar besloot ik ervoor te kiezen om de opleiding tot doktersassistente te doen na eerst een totaal andere opleiding te hebben gedaan. Een stap waar ik nog geen moment spijt van heb gehad!
Ik krijg veel energie van het kunnen helpen van mensen. Het persoonlijke en warme gevoel dat Praktijk Boermans uitdraagt spreekt mij erg aan. Per 2 november ga ik aan de slag, ik heb er erg veel zin in!

Overdinkel

1 september 2020

De tweede locatie van Huisartsenpraktijk Boermans (aan de Hoofdstraat 184) te Overdinkel zou per 1 september worden geopend, maar dit wordt verschoven naar donderdag 1 oktober.
'Het plotselinge overlijden van Marion Boermans heeft ontzettend veel impact gehad binnen het gehele team Huisartsenpraktijk Boermans. We hebben dan ook als team besloten om de opening van de tijdelijke praktijk in Overdinkel door te schuiven naar donderdag 1 oktober. We hopen van harte dat onze patiënten in Overdinkel daar begrip voor hebben'. Voor vragen kunt u contact opnemen met Joyce Olde Hanter, 053-538 15 03.

Marion Boermans

22 augustus 2020

Zaterdagavond 22 augustus 2020 is Marion Boermans, spil in onze praktijk, en vrouw van Ton, overleden. 

Nieuw in onze praktijk!

20 augusutus 2020

Sherilyn Konter [arts in opleiding]
Mijn naam is Sherilyn Konter, ik ben 23 jaar oud en een geboren en getogen Losserse. Sinds 2015 studeer ik Geneeskunde in Groningen en ben ik inmiddels begonnen aan mijn coschappen. Over iets meer dan 2 jaar hoop ik af te studeren als arts om vervolgens terug te keren naar het mooie Twente. 
In de praktijk zal ik me de komende tijd vooral bezighouden met de ouderenzorg en verder ondersteunen waar nodig. 

Enkele jaren geleden heb ik zelf mogen ervaren hoe dokter Boermans en zijn team zorg leveren aan patiënten. Dit heeft mij enorm geïnspireerd en heeft mijn blik op het huisartsenvak in positieve zin verandert. Ik ben blij dat ik nu zelf deel uit mag maken van dit mooie team. 
Ik vind de mens achter de patiënt belangrijk; ieder mens heeft zijn of haar eigen verhaal en daar luister ik graag naar. 
Binnen de praktijk wil ik mijzelf op medisch, maar vooral ook op sociaal medisch gebied verder ontwikkelen en hoop ik veel te mogen leren van de collega’s maar ook van de patiënten. 

Overdinkel

UPDATE | 1 mei 2020 

Huisartsenpraktijk Boermans gaat medio 2021 uitbreiden met een tweede praktijklocatie in Overdinkel!

Per 01 09 2020 komt er een tijdelijke unit waar Huisartsenpraktijk Boermans patiënten gaat ontvangen tot de bouw medio 2021 gereed is.

ps Meer weten over het gezondheidscentrum? Op hallolosser.nl verscheen dit artikel!

Nieuw in onze praktijk!

1 mei 2020

Mijn naam is Rebecca Hintzbergen, ik ben 27 jaar en een geboren en getogen Oldenzaalse. In 2017 ben ik in Groningen afgestudeerd als basisarts en in de twee jaren die hierop volgden heb ik gewerkt bij de afdeling heelkunde (chirurgie) in het MST Enschede.

Ik heb daar veel geleerd, natuurlijk medisch inhoudelijk, maar ook over wat voor dokter ik graag wil zijn en heb toen besloten dat ik huisarts wil worden.

Ik vind aandacht voor de mens achter de patiënt erg belangrijk en ik ben dan ook ontzettend blij dat ik deel uit mag maken van het warme en betrokken team van Huisartsenpraktijk Boermans. Ik kan mijzelf hier als jonge dokter goed verder ontwikkelen in aanloop naar de opleiding tot huisarts die ik in maart volgend jaar hoop te mogen beginnen.

U zult mij tot 18 mei op dinsdag, woensdag en donderdag in de praktijk zien. Daarna ben ik er van maandag t/m donderdag.
 

Wij staan voor u klaar!

7 april 2020

Ten gevolge van de maatregelen rondom het corona virus zien wij in de praktijk op dit moment alleen noodzakelijke zorg. Dit betekent voor veel mensen dat ze met hun (bewegings-gerelateerde) klachten blijven rondlopen, daar waar ze normaal gesproken de praktijk zouden bellen voor een afspraak. Als huisartsenpraktijk zien wij dat mensen terughoudend zijn in het bespreekbaar maken van hun ervaren klachten. Dit is niet nodig!

Wij willen als praktijk zijnde graag voor u klaar staan op een aangepaste en creatieve manier. Heeft u (bewegings-gerelateerde) klachten of vragen, bel dan gerust met de praktijk.
Barbara van der Veer, gespecialiseerd fysiotherapeut binnen onze praktijk maakt uw problemen bespreekbaar en geeft adviezen op maat waar nodig.

Voor algemene, cardiale, neurologische klachten of vragen zijn de huisartsen Ton Boermans en Jan de Heer aanwezig om u vragen te beantwoorden en adviezen te geven.

Schroom dus niet om uw problemen bespreekbaar te maken.
Samen komen we een heel eind.

FaceTalk

24 maart 2020

Wij bieden vanaf heden online consulten aan via FaceTalk.
U kunt een afspraak plannen via de assistente.

FaceTalk is een online spreekkamer waar behandelaars veilig kunnen beeldbellen met patiënten, cliënten en andere zorgverleners. Zorg op afstand komt dichtbij dankzij beeldbellen via FaceTalk. Beeldbellen in de zorg is een oplossing waardoor patiënten en cliënten vanuit huis kunnen videobellen. FaceTalk is volledig beveiligd volgens de ISO27001 normering. 

Corona virus

13 maart 2020

Heeft u algemene vragen over het coronavirus?
Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51.

Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten?
Kijk eerst op www.thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen.

Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus?
Kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus.

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus/ik-denk-dat-ik-nieuwe-coronavirus-heb

Ton Boermans • 40 jaar huisarts in Losser

21 september 2019

In september 2019 vierden wij samen met onze patiënten dat Ton 40 jaar huisarts in Losser is.
Alle patiënten waren uitgenodigd voor het feest. Voorafgaand vond een mini-symposium plaats, over de toekomst van de huisarts. De reacties waren hartverwarmend. Dank!

Griepprik 

8 oktober 2019 | Griepprikavond

De griepprik is voor kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door griep. Bijvoorbeeld mensen van 60 jaar en ouder, maar ook voor mensen met bijvoorbeeld long- of hartaandoeningen. Deze mensen ontvangen een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik. Een griepprik is niet verplicht. Iemand kiest zelf om wel of niet van het aanbod gebruik te maken. 

Goede score NHG Patiënt tevredenheidsonderzoek

2015

In de nazomer van 2015 is een door het NHG gecertificeerde enquête bij Huisartsenpraktjk Boermans gehouden.
60 patiënten mochten hun oordeel geven over de huisartsen en andere medewerkers in de praktijk. Ook gaven zij hun oordeel over de huisartsenpraktijk zelf: de huisvesting, de wachtkamer, de service, het omgaan met klachten, de bereikbaarheid.

Wij zijn positief verrast omdat op bijna elk punt boven het gemiddelde gescoord is. Voor zaken als tijd nemen voor de patiënt, luisteren, omgang met emotionele problemen scoort de praktijk een 9.2. Dat ligt ver boven het landelijke gemiddelde. Het is ook een verbetering ten opzichte van de enquête 2013. Toen werd een score van 8.9 genoteerd. Het samenwerken met de 2e lijn werd door de patiënten ook heel goed gewaardeerd. Met name het contact houden tijdens of na het verblijf in een ziekenhuis scoorde twee keer zo hoog als het landelijke gemiddelde.

NHG-geaccrediteerd

2013

Onze praktijk is sinds 2013 NHG-geaccrediteerd. Daar zijn wij trots op. 
Wij zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van onze dienstverlening.

Contact

Huisartsenpraktijk Boermans
Lutterstraat 2A
7581 BV Losser
Hoofdstraat 184
7586 BW Overdinkel
Telefoon (053) 538 15 03
Fax (053) 538 65 75
info@praktijkboermans.nl

Alarmnummer praktijk
(053) 538 15 03 > kies 3

Nieuwsmail

Vul uw naam en e-mailadres in, om onze nieuwsmail te ontvangen.

Openingstijden

maandag
08.00-17.00 uur
dinsdag
08.00-17.00 uur
woensdag
08.00-17.00 uur
donderdag
08.00-17.00 uur
vrijdag
08.00-17.00 uur 

Vacatures